Flora’s Hof onder de Dom te Utrecht

Flora’s Hof onder de Dom te Utrecht

Een bijzondere en vooral leuke opdracht die de moeite waard is om te vermelden, is de opening van Flora’s Hof in Utrecht. Flora’s Hof is gelegen aan de voet van de Domtoren, op een gedeelte van de grond waar tot 1803 het uit de Middeleeuwen stammende Bisschoppelijk paleis heeft gestaan. Nu is het een openbare bloemen- en tuinhofje, voor iedereen toegankelijk en in stand gehouden door sponsors en onderhouden door vrijwilligers.

Wij hadden de eer de opening van Flora’s Hof te mogen aankleden. Vooraf was er een pitch uitgeschreven waarbij wij samen met andere bedrijven ons ontwerp moesten presenteren. Wens van de organisatie was zoveel mogelijk bloemen passend bij de omgeving. En dat is gelukt. Langs de muren van het hofje zijn in een hederawand ongeveer 25.000 gebera’s in reageerbuisjes gestoken. Rondom de zandsculptuur van de Dom hebben we een zee van Kalenchoes geplaatst. De ingang naar de plantenkassen van het hofje hebben we opgefleurd met oranje gerbera’s. Hierbij enkele foto’s voor een goede indruk.

Wij hebben drie dagen aan het project gewerkt met daarvan 1 dag met 15 medewerkers. Het resultaat was verbluffend, en vooral uitdagend en met zijn allen werken maakte het gezellig. We kijken er mooi op terug.

This post is also available in: Dutch